• LIFE&STYLE

    Πέθανε ο Βρετανός ηθοποιός Ντιν Σάλιβαν – Εδινε μάχη με τον καρκίνο

    • NewsRoom

    Ντιν Σάλιβαν


    Ο Βρετανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ντιν Σάλιβαν, πέθανε στα 68 του χρόνια, μετά από μία πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο του προστάτη. Ηταν θρύλος στη γνωστή σαπουνόπερα Brookside και γνωστός ως έμπορος ναρκωτικών Jimmy Corkhill.

    Η ανακοίνωση της οικογένειάς του και του Hamilton Management αναφέρει: «Με βαθιά θλίψη, έφυγε ειρηνικά από τη ζωή μετά από σύντομη ασθένεια. Ο Ντιν έμεινε περισσότερο στη μνήμη μας ως το μακροβιότερο μέλος του καστ της πρωτοποριακής σειράς Brookside του Channel 4 που έπαιζε τον ρόλο του Τζίμι Κόρκχιλ, καθιστώντας τον ως ένα από τα βρετανικά είδωλα της σαπουνόπερας. Για εκατομμύρια ανθρώπους τον θυμόντουσαν και τον θυμούνται ακόμα ως Jimmy, ενώ για την οικογένεια και τους φίλους του ήταν Dino. Η οικογένεια του Dean θέλει να ευχαριστεί το νοσοκομείο Arrowe Park για την ακλόνητη και συνεπή υποστήριξη του αγαπημένου μας προσώπου. Ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική τους ζωή την ώρα της θλίψης τους».

    Ο Σάλιβαν επρόκειτο να εμφανιστεί σε μια παραγωγή του Jack And The Beanstalk στο Southport από τις 7 Δεκεμβρίου, αλλά αποσύρθηκε στις 17 Νοεμβρίου λόγω «απρόβλεπτων συνθηκών». Το Atkinson Theatre, όπου αναμενόταν να εμφανιστεί επιβεβαίωσε την αποχώρησή του με ένα tweet λίγο μετά την απόσυρσή του. Έγραψαν: «Υπήρξε μια αλλαγή στη σύνθεση για τη φετινή παντομίμα Jack and the Beanstalk. «Ο Ντιν Σάλιβαν δεν θα παίξει πλέον στο ρόλο του Fleshcreep, όπως είχε διαφημιστεί προηγουμένως και τον ρόλο θα παίξει πλέον ο Μαρκ Πάτερσον».

    Ο Σάλιβαν γεννήθηκε στις 19 Ιουλίου 1955 στο Λίβερπουλ της Αγγλίας και οι συναρπαστικές ερμηνείες του, κέρδισαν ένα αφοσιωμένο κοινό και την αναγνώριση των κριτικών. Πέρα από την υποκριτική, ο Nτιν Σάλιβαν ασχολήθηκε και με τη σκηνοθεσία, αναδεικνύοντας την ευελιξία του στη βιομηχανία του θεάματος. Ο ηθοποιός διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη το 2018 και πήρε εξιτήριο πέρυσι, μετά από μια σειρά ακτινοθεραπειών. Ο Σάλιβαν προέτρεψε τους ανθρώπους να «ακούνε το σώμα τους», καθώς μοιράστηκε δημόσια τα πρώτα του συμπτώματα. Εξηγώντας ότι παρατήρησε μια αλλαγή κατά την ούρηση, είχε πει: «Η δύναμη της ροής μου όταν συνήθιζα να πηγαίνω στην τουαλέτα για να ουρήσω είχε μειωθεί. Την πρώτη φορά που πήγα στο ιατρείο του γιατρού μου είπε: “Θα το παρακολουθούμε και θα δούμε πώς θα συνεχίσετε”. Ήταν μερικές εβδομάδες αργότερα, απλά ήξερα ότι αυτό δεν ήταν σωστό».

    Διαβάστε επίσης:

    Πέθανε ηθοποιός του «Sex and the City»
     



    ΣΧΟΛΙΑ