Βόμβα από Bloomberg: Η Ελλάδα πλησιάζει κοντά στην επανάληψη του δράματος του 2015

Δημοσίευμα – βόμβα φιλοξενεί σήμερα το Bloomberg, στο οποίο και διατυπώνεται η εκτίμηση ότι η Ελλάδα πλησιάζει κοντά στην επανάληψη του καλοκαιριού του 2015 «που έφερε το πιο υπερχρεωμένο κράτος της Ευρώπης στο όριο της οικονομικής κατάρρευσης» αφού η κυβέρνηση φαίνεται να χάνει άλλη μια προθεσμία για να «ξεκλειδώσει» νέα κονδύλια του πακέτου διάσωσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα επαναλάβουν στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ακόμα δεν έχει συμβιβαστεί με τους όρους των δανείων που κράτησαν τη χώρα στην επιφάνεια από το 2010.

Την ίδια ώρα, στο τηλεγράφημα υπενθυμίζεται η δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου ότι ακόμα και η συμφωνία μέσα στον Απρίλιο αρχίζει να μοιάζει με μακρινή πιθανότητα.

Bloomberg

Το Bloomberg επισημαίνει τις διαφορές ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές για την ενέργεια και τις συντάξεις σημειώνοντας ότι αξιωματούχος του ελληνικού ΥΠΟΙΚ την Παρασκευή με ηλεκτρονικό του μήνυμα σε δημοσιογράφους έλεγε ότι το θέμα των εργασιακών δεν μπορεί να λυθεί στις συζητήσεις με τους τεχνοκράτες.

Όπως επισημαίνεται αν δεν ξεμπλοκάρει η διαπραγμάτευση αυτό θα σημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να μην μπορέσει να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις της στα μέσα Ιουλίου.

Το Bloomberg υποστηρίζει τέλος ότι η αβεβαιότητα έχει προκαλέσει ορατές επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα όπως προκύπτει από την αύξηση της ανεργίας, την ύφεση και την απόσυρση των καταθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άφαντος ο Αρτέμης Σώρρας – Πληροφορίες για διαφυγή του στη Λατινική Αμερική

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Pillarstone: Αναλαμβάνει την αναδιάρθρωση των Φαμάρ και Καλογήρου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ορλί: «Kοκτέιλ» αλκοόλ και ναρκωτικών είχε πάρει ο δράστης της επίθεσης

SHARE
Δημήτρης Κατακουζηνός
Ο Δημήτρης Κατακουζηνός , ετών 35, στο mononews γράφει οικονομικά θέματα.

LEAVE A REPLY