• Κοινωνία

    Βρετανία: Πέντε νεκροί από την καταιγίδα Μπαμπέτ

    • NewsRoom


    Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της καταιγίδας Μπαμπέτ που προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες σε αρκετές περιοχές της Βρετανίας, ενώ η μετεωρολογική πρόγνωση για ισχυρές βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες προκαλεί ανησυχία για περαιτέρω πλημμυρικά φαινόμενα.

    Η αστυνομική διεύθυνση της Σκωτίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα σε αυτοκίνητο στην περιοχή του Αμπερντίν. Πρόκειται για το τρίτο θύμα της κακοκαιρίας στη Σκωτία, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στην Αγγλία.

    Χιλιάδες άνθρωποι είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν και αρκετές εκατοντάδες παραμένουν άστεγοι. Κατά την επίσκεψή της στο Ρέτφορντ, μια από τις πληγείσες περιοχές, η υπουργός Περιβάλλοντος Τερέζ Κόφι είπε στο δίκτυο Sky News ότι ορισμένοι άστεγοι ενδέχεται να περιμένουν για μήνες προτού μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

    Στον απόηχο της καταιγίδας Μπαμπέτ, οι αρχές εξέδωσαν σήμερα νέες προειδοποιήσεις για πλημμυρικά φαινόμενα σε περίπου 100 περιοχές, ιδίως στις κομητείες Ντάρμπισιρ και Νότιγχαμσιρ της Αγγλίας, όπου η στάθμη ορισμένων ποταμών έχει ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007. Ο κίνδυνος για περαιτέρω πλημμύρες παραμένει υπαρκτός μέχρι την Τετάρτη, προειδοποιούν οι ειδικοί.

    Διαβάστε επίσης

    Συρία: Επίθεση με drone σε αμερικανική στρατιωτική βάση

    ΕΛΑΣ: Εξακριβώθηκε η δράση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών

    Alaska Airlines: Πιλότος στις ΗΠΑ προσπάθησε να ρίξει αεροσκάφος της



    ΣΧΟΛΙΑ