Τι κι αν είναι Δευτέρα; Φτιάξτε πίτσα με φύλλα πέρεκ και θα μας θυμηθείτε

Μια απίθανη συνταγή που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει! Η υπέροχη πίτσα με το ιδιαίτερο όνομα μοιάζει πιάτο εστιατορικό αλλά γίνεται μέσα σε 5 λεπτά! Δοκιμάστε την!

Μία τέλεια ισορροπία παραδοσιακών και εναλλακτικών υλικών:

Φυλλωτά (ή φύλλα Πέρεκ) για βάση, κόκκινη σάλτσα, σπανάκι, κρεμμύδι, ελιά, πιπεριά, τομάτα, “μοτσαρέλα” ρυζιού και “λουκάνικα” τόφου.

Τα φύλλα Περέκ ειναι παραδοσιακή ποντιακή συνταγή. Φτιάχνονται από αλεύρι και νερό, αποξηραίνονται αργά σε ξυλόφουρνο κι έτσι μπορεί να διατηρηθούν μέχρι και έναν χρόνο χωρίς καθόλου συντηρητικά. Πριν τα χρησιμοποιήσω, τα καταβρέχω λίγο και τα αφήνω σε μια πετσέτα να απορροφήσουν το νερό και να μαλακώσουν.

πίτσα

Για την πίτσα χρησιμοποίησα 3 φύλλα για κάθε βάση (το ένα πάνω στο άλλο).

Σοτάρω λίγο κρεμμύδι, πιπεριά, σκόρδο, μαζί με ρίγανη, αλάτι κ πιπέρι. Ρίχνω την τομάτα κ λίγο νερό αν χρειαστεί, λίγο ζάχαρη καρύδας και βράζω μέχρι να δέσει.

πίτσα

Ψιλοκόβω το σπανάκι, κρεμμύδι, πιπεριά, ελιές, τοματίνια, λουκάνικα τόφου και την μοτσαρέλα ρυζιού, στρώνω τα υλικά πανω στη βάση αφού πρώτα απλώσω τη σάλτσα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 5-7 λεπτά και απολαμβάνω με μία πράσινη σαλάτα και μια φρέσκια μπύρα!

Πηγή: tasty-day.gr

SHARE

LEAVE A REPLY