Πιάτο που μυρίζει μαμά: Γιουβαρλάκια αυγολέμονο με γεύση ονειρική

Πιάτο κλασσικό και αγαπημένο, με γεύση μανούλας και ιδανικό για μια κρύα μέρα σαν κι αυτή! Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε….

Υλικά

½ κιλό κιμά
½ ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ρύζι τύπου Καρολίνα
½ φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 αβγα
1-2 λεμόνια
3 κουταλιές μαιντανό
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τα δύο ασπράδια των αυγών, αλάτι και πιπέρι τα ζυμώνουμε καλά. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε σχήμα στρογγυλό, -μέγεθος μικρού καρυδιού- και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα σε σειρές.

Όταν τελειώσουμε, τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό, και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνουν με λίγο ζωμό περίπου ένα φλιτζάνι. Χτυπάμε τους δύο κρόκους, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το ζωμό και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια με τη σάλτσα. Κουνάμε την κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά για να δέσει σάλτσα και σερβίρουμε.

Πηγή: tasty-day.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτο video: Δείτε πώς ιερέας βάφτισε 780 μωρά σε χρόνο ρεκόρ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πού βρίσκεται σήμερα ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος; (pics)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Kate και Pippa Middleton: Δείτε σπάνιες φωτό και video από το 1991

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here