• Real Estate

    Κοινή επένδυση Κόκκαλη – Κωνσταντακόπουλου στη Βούλα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος – Σωκράτης Κόκκαλης


    Συμμέτοχος στην επένδυση της ΤΕΜΕΣ στην ανάπλαση της ακτής Βούλας γίνεται η Intracom Ventures της οικογένειας Κόκκαλη, μέσω αρχικής επένδυσης ύψους 600.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η θυγατρική της Intracom Ventures Litti, με έδρα στην Κύπρο, θα αποκτήσει ποσοστό περί του 33% στην Athens Beach Club, στην οποία μέχρι σήμερα μοναδικοί μέτοχοι είναι οι οικογένειες Κωνσταντακόπουλου και Olayan. Θυμίζουμε ότι οι Σαουδάραβες Olayan ελέγχουν το 25% της ΤΕΜΕΣ.

    Η Athens Beach Club είναι η εταιρεία στην οποία έχει κατακυρωθεί η έκταση της επί 25 και πλέον χρόνια εγκαταλελειμμένης κατασκήνωσης του ΕΟΤ στην πλαζ Βούλας, η οποία έχει μετοχικό κεφάλαιο 1,8 εκατ. ευρώ.

    Η επένδυση γνωστοποιήθηκε χθες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία αναμένεται να λάβει απόφαση έως τις αρχές του 2024, ώστε να προχωρήσει το deal Κόκκαλη – Κωνσταντακόπουλου, με φόντο το παραλιακό μέτωπο.

    Επί του παρόντος, ΤΕΜΕΣ και Intracom Ventures επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες του σχεδίου αξιοποίησης της έκτασης στα νότια προάστια, όπως και το ύψος της επένδυσης, που θα ξεπεράσει σίγουρα τα 10 εκατομμύρια, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

    Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών για την ανάπλαση της Ακτής Α’ Βούλας, τις οποίες μάλιστα έχει αναλάβει η Intrakat.

    Το έργο ξεκινά ύστερα από σχεδόν τριετή καθυστέρηση λόγω πανδημίας και γραφειοκρατίας, αφού ο διαγωνισμός του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την ανάδειξη της ΤΕΜΕΣ ως πλειοδότριας για την ακτή Βούλας και την αξιοποίησή της έγινε τον Απρίλιο του 2019. Πλέον, οι οικοδομικές άδειες έχουν εγκριθεί, ώστε στην περιοχή έκτασης 80 στρεμμάτων να δημιουργηθεί ένας πρότυπος χώρος, όπου με μικρή κλίμακας παρεμβάσεις, αναδεικνύεται το παραθαλάσσιο τοπίο.

    Η σύνδεση με το Χίλτον

    Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, η πλαζ Βούλας φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν νέο παραλιακό προορισμό, με υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπειρίες ψυχαγωγίας,

    ευεξίας κι εστίασης, που θα προσθέσουν αξία στην καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά πληροφορίες αναφέρουν πως μέρος της έκτασης θα αξιοποιηθεί για τη σύνδεση του Conrad (πρώην Χίλτον) με τα νότια προάστια: το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία εγκαταστάσεων που θα χρησιμοποιούνται από ενοίκους των διαμερισμάτων του νέου τουριστικού πόλου που δημιουργεί η ΤΕΜΕΣ στο κέντρο της Αθήνας.

    Επιπλέον, προβλέπεται η κατασκευή πισίνας που προορίζεται για χρήση από τους δημότες Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και θα καλύψει τις ανάγκες τμημάτων κολύμβησης, αλλά και προπονήσεων αθλητικών ομάδων της περιοχής.

    Το σχέδιο ανάπλασης ακολουθεί αυστηρούς κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας, με την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών, όπως είναι η αύξηση του ποσοστού πρασίνου κατά περίπου 30% και η εγκατάσταση θέσεων ηλεκτρικής φόρτισης οχημάτων.

    Την ανάπλαση υπογράφουν ομάδες αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών, μελετητών, από 15 γραφεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με την συνεργασία 50 ατόμων. Ο κεντρικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ανήκει στα γραφεία Athens Creative του Αλέξανδρου Αυλωνίτη και PILA Studio του Ηλία Παπαγεωργίου, ενώ η φυτοτεχνική μελέτη στους Simon Rackham Landscape Architects.

    Σε ό,τι αφορά την Intracom Ventures, μέχρι στιγμής έχει επενδύσει κυρίως στην τεχνολογία. Το 2022 τοποθέτησε κεφάλαια στη Venture Friends που ίδρυσαν ο Απόστολος Αποστολάκης και ο Γιώργος Δημόπουλος και στη Marathon Venture Capital των Γιώργου Τζιραλή και Πάνου Παπαδόπουλου, των οποίων η αξία αποτιμήθηκε σε 2 εκατομμύρια.

    Η Intracom Ventures συστάθηκε με μετοχικό κεφάλαιο 30 εκατομμυρίων τον Νοέμβριο του 2022 και στοχεύει στη δημιουργία διευρυμένου και διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου επενδύσεων με στόχο την ανάπτυξη μέσω δημιουργίας υπεραξίας, ενώ επικεντρώνεται σε τομείς όπως η τεχνολογία, η ναυτιλία, ο τουρισμός και η ψυχαγωγία.

    Διαβάστε επίσης:

    Οικογένεια Βαλιώτη: Από τις τράπεζες των ΗΠΑ στη Μάνη – Επενδύσεις 25 εκατομμυρίων στον τουρισμό

    Ακίνητα: Πόσο ακρίβυναν τα σπίτια το πρώτο εξάμηνο – Σε ποια πόλη η μεγαλύτερη αύξηση

    Η Πειραιώς αυξάνει το free float της Trastor, μετά το καμπανάκι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς



    ΣΧΟΛΙΑ