Nestlé: 18.000 τόνοι ζάχαρης θα αφαιρεθούν από τα προϊόντα της μέχρι το 2020

Τουλάχιστον 18.000 τόνους ζάχαρης από τα προϊόντα που διαθέτει στην Ευρώπη δεσμεύτηκε να αφαιρέσει η Nestlé. Ως αποτέλεσμα, μέχρι το 2020, τα προϊόντα της εταιρίας στην Ευρώπη θα έχουν κατά μέσο όρο 5% λιγότερη ζάχαρη σε σχέση με τώρα. Η Nestlé στηρίζει τα προγράμματα δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών που σχετίζονται με τη βελτίωση τροφίμων, ενώ η συγκεκριμένη δέσμευση εντάσσεται σε μία σειρά παγκόσμιων δεσμεύσεών της που θα ανακοινωθούν στις 7 Μαρτίου 2017.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη δέσμευση για μείωση της ζάχαρης κατά τη διάρκεια μιας ευρωπαϊκής εκδήλωσης για την παιδική παχυσαρκία στη Μάλτα. Με μήνυμά του ο κ. Marco Settembri, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Nestlé και Διευθυντής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής, τόνισε τη σημασία της υγιεινής διατροφής: «Όταν ένα στα τρία παιδιά είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, είναι προφανές ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να τους προσφέρουμε πιο υγιεινές επιλογές και να βοηθήσουμε στην προώθηση ενός ενεργού τρόπου ζωής».

Tα τελευταία χρόνια, η εταιρία  επενδύει στη δημιουργία πιο υγιεινών και νόστιμων προϊόντων, αφαιρώντας τη ζάχαρη, το αλάτι και τα λιπαρά, ενώ προσθέτει άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως συστατικά ολικής άλεσης. Για παράδειγμα, τα τελευταία τρία χρόνια, η εταιρία αφαίρεσε 11.300 τόνους ζάχαρης από προϊόντα της στην Ευρώπη, που δεν ακολουθούσαν τα δικά της αυστηρά διατροφικά κριτήρια. Πρόσφατα ανακοίνωσε την κυκλοφορία σοκολατούχας σκόνης γάλακτος  με μόνο 3,4 γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα, συγκριτικά με την βασική συνταγή που περιέχει 10,6 γραμμάρια ζάχαρης. Η εταιρία αποκάλυψε επίσης ότι βρήκε ένα τρόπο να δομήσει τη ζάχαρη με τέτοιο τρόπο που να οδηγεί σε σημαντική μείωση της ζάχαρης σε είδη ζαχαροπλαστικής, χωρίς όμως να επηρεάζεται η φυσική τους γεύση.

Η κύρια πρόκληση, σύμφωνα με τον κ. Settembri, είναι να συμμετέχουν όλοι σε αυτή την αλλαγή: «Τα προϊόντα της Nestlé εκπροσωπούν ένα μικρό ποσοστό των προϊόντων διατροφής στα ράφια. Εάν θέλουμε να αλλάξουμε τις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών, πρέπει όλοι στη βιομηχανία τροφίμων να συνεργαστούμε, συμπεριλαμβανομένων και των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη έχουν συμφωνήσει να αναπτύξουν προγράμματα δράσης σε εθνικό επίπεδο για να μειωθούν τα πρόσθετα σάκχαρα σε προϊόντα διατροφής μέχρι το τέλος του 2017. Αρκετά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήδη υιοθετούν τοπικές πρωτοβουλίες, αλλά η Nestlé καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μία πιο δυναμική συνεργασία και σε μία κίνηση ενιαίας διατροφικής πολιτικής. Σύμφωνα με το κ. Marco Settembri, κάτι τέτοιο «θα ενισχύσει την καινοτομία και θα ενθαρρύνει ένα πιο υγιές μέλλον για την Ευρώπη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πείνα δεν είναι πάντα πείνα! Τα παιχνίδια του εγκεφάλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίαιτα: 8 πράγματα που δεν ξέρεις για την αποτοξίνωση

 

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς να τρώτε τα ζυμαρικά για να μην σας παχαίνουν

SHARE

LEAVE A REPLY