ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πέρασε από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της ΠΓΔΜ η συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από βουλευτές της αντιπολίτευσης. Τελικά, η επιτροπή ενέκρινε με 69 ψήφους υπέρ το σχέδιο νόμου για την επικύρωση της συμφωνίας ενώ 40 βουλευτές είπαν «όχι».
Μετά το «πράσινο φως», το νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια την Παρασκευή.
Οι διαδικασίες τρέχουν στην ΠΓΔΜ. Μετά την κοινοβουλευτική υπερψήφιση το νομοσχέδιο πρέπει να αποσταλεί στον πρόεδρο Ιβάνοφ, ο οποίος θα πρέπει εντός επτά ημερών να το υπογράψει. Αν ο Ιβάνοφ θέσει βέτο, η συμφωνία αναπέμπεται στο Κοινοβούλιο, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να υιοθετηθεί με απόλυτη πλειοψηφία και θα πρέπει να ψηφίσουν «υπέρ» 61 βουλευτές.
Η συμφωνία στην περίπτωση αυτή αποστέλλεται και πάλι στον πρόεδρο, ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι υποχρεωμένος να την υπογράψει.
Η σημερινή συνεδρίαση είχε πολλές εντάσεις. Βουλευτές της αντιπολίτευσης αποκαλούσαν «προδότες» τους κυβερνητικούς βουλευτές, ενώ μετά την ψηφοφορία άρχισαν να χτυπούν τα χέρια τους στις κοινοβουλευτικές έδρες και να φωνάζουν: «Προδότες, πουλήσατε το κράτος».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κωνσταντοπούλου: Κάθισε απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και αρνήθηκε να δώσει το χέρι της στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης
- Politico: Ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται τις γεωπολιτικές εξελίξεις για να τελειώσει μια και καλή με την αντιπολίτευση
- Άρειος Πάγος: Αφαίρεσε την εποπτεία της ανάκρισης για την υπόθεση των Τεμπών από την από τη μητέρα του Βασίλη Καλογήρου
- Ρωσία: Μόσχα και Ουάσινγκτον μελετούν το αποτέλεσμα των συνομιλιών για την Ουκρανία στο Ριάντ
