Λεπτομέρειες για την «Faraday Future», την εταιρεία αυτοκινήτων που, ήδη, λειτουργεί με αθόρυβο τρόπο – έρχονται στο προσκήνιο καθημερινά. Πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι η «Faraday Future» θα μπορούσε να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο θα μπορούσε να πετύχει στην κινέζικη αγορά με αποτέλεσμα η εταιρεία να αποδειχθεί επικίνδυνη για την ανταγωνίστρια εταιρεία «Tesla» .

Όπως γίνεται φανερό, οι μελλοντικές φιλοδοξίες της «Faraday Future» είναι μεγαλύτερες απ’ ότι αρχικά αναμένονταν από τον κόσμο.

Η Tamara Warren τονίζει πως η εταιρεία προσπαθεί να φανταστεί όχι μόνο το ίδιο το αυτοκίνητο, αλλά και τον τρόπο που μπορεί να το αποκτήσει το ευρύ κοινό.

Η Warren επισημαίνει ότι οι επιλεγμένες προσλήψεις της «Faraday Future» στο τομέα της τεχνολογίας και την βιομηχανίας θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη ότι η εταιρεία θέλει να κατασκευάσει όχι απλά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά ένα όχημα που θα έχει και μέλλον.

Ο επικεφαλής των μηχανικών της «Faraday Future», Nick Sampson αναφέρει ότι “Το αυτοκίνητο θα πρέπει να αρχίσει να μαθαίνει τις επιθυμίες και τις συνήθειές μου… όχι μόνο εμένα ως ιδιοκτήτη ή οδηγό, αλλά και τους ανθρώπους που είναι μαζί μου”

Ήδη, άλλωστε, κατασκευαστές, όπως η «Mercedes-Benz» και η «Volvo», εργάζονται σκληρά πάνω σε αυτή την ιδέα.

Ο Nick Sampson έκανε ακόμα έναν υπαινιγμό σχετικά με τη στρατηγική της εταιρείας «Faraday Future», όταν είπε πως το αυτοκίνητο θα πρέπει να μάθει τις επιθυμίες του “ιδιοκτήτη ή οδηγού”, υπονοώντας πως το μοντέλο της εταιρείας μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό με οτιδήποτε άλλο εφαρμόζεται μέχρι σήμερα στον τομέα των αυτοκινήτων. Η υπεύθυνη Τεχνολογίας Cadie Thompson αναφέρει ότι ακριβώς είπε κι o Sampson :

«Το μοντέλο της εταιρείας μας δεν έχει σαν στόχο να είναι άλλο ένα αμάξι… Το οραματιζόμαστε σαν ένα smart phone . Τα οφέλη ξεκινούν μόλις το πάρουν οι ιδιοκτήτες στα χέρια τους. Κοιτάμε τις συνδρομές, τις εφαρμογές και άλλες ευκαιρίες”.

Έτσι, ενώ ο τρόπος λειτουργίας της εταιρίας είναι ακόμα ένα επτασφράγιστο μυστικό-για αυτό και χρηματοδοτείται τόσο καλά- ένα πράγμα γίνεται όλο και πιο σαφές: η «Faraday Future», δεν θέλει απλά να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο. Το όραμά της είναι πολύ πιο φιλόδοξο από ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί.

SHARE

LEAVE A REPLY