Έχετε βαρεθεί τις κλασσικές συνταγές για πατάτες; Παρακάτω θα δείτε πώς μπορείτε να τις φτιάξετε με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο. Σιγοψήνονται με σκόρδο, βούτυρο, αρωματικά, λεμόνι και λίγο μέλι.

Υλικά

  • 1,5 κιλό πατάτες baby ή μικρού μεγέθους
  • 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Μαϊνταντό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Κόψτε φετούλες τις πατάτες, όπως στη φωτό, αλλά όχι ως την άκρη, να μην ανοίξουν
  • Σε μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί
  • Τοποθετήστε τις πατάτες σε ταψάκι και περιχύστε τις με το υγρό -Με ένα πινέλο ρίξτε λίγο μέσα σε κάθε σχισμή
  • Κρατήστε λίγο υγρό για αργότερα
  • Βάλτε και μερικές σκελίδες σκόρδο ανάμεσα, μην το ξεφλουδίσετε
  • Προσθέσε μισό ποτήρι νερό και ψήστε τις στον φούρνο για 1 ώρα
  • Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο υγρό πριν το τέλος
  • Μοναδικό και πανέμορφο πιάτο, συνοδεύει κρέατα και κοτόπουλο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσακιστές πατάτες baby με ιταλική gremolata στον φούρνο: Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια υπέροχη κι εύκολη συνταγή: Οι πατάτες του φούρνου… αλλιώς!