Πιέσεις στο ευρώ προκάλεσαν οι δηλώσεις Draghi
Ντράγκι
Mario Draghi, Πρόεδρος ΕΚΤ

Πιέσεις στο ευρώ προκάλεσαν οι δηλώσεις Draghi

Πιέσεις δέχεται το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, ότι η Ευρωζώνη δεν είναι έτοιμη να προχωρήσει χωρίς τη βοήθεια της ΕΚΤ.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,42% και διαπραγματεύεται στα 1,0741 δολάρια, ενώ νωρίτερα κατέγραψε χαμηλό μίας εβδομάδας έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Το δολάριο κερδίζει έδαφος, με το δείκτη του να σημειώνει άνοδο 0,42% έναντι των βασικών νομισμάτων.

Ο κ. Ντράγκι υποστήριξε ότι η οικονομία της ευρωζώνης συνεχίζει να ενισχύεται, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται νομισματική τόνωση. Ο πληθωρισμός μπορεί να κινείται υψηλότερα, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στον αντίκτυπο από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, επισήμανε.

«Είναι ακόμα αναγκαία η στήριξη από τα μέτρα νομισματικής πολιτικής που εφαρμόζουμε για να οδηγηθεί ο πληθωρισμός προς τον στόχο μας» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο κεντρικός τραπεζίτης. «Μέχρι τώρα οι υποκείμενες πιέσεις στον πληθωρισμό παραμένουν υποτονικές και αναμένεται να αυξηθούν μόνο σταδιακά» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γερμανία: Τέλος το πρόγραμμα αν αποχωρήσει το ΔΝΤ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΔΝΤ: Τι αναφέρει η έκθεση για το ελληνικό χρέος, οι προκλήσεις και οι τρεις λύσεις για την Ελλάδα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρωτοβουλία – έκπληξη Ντάισελμπλουμ: Ελάτε όλοι Βρυξέλλες για να κλείσουμε την αξιολόγηση

SHARE

LEAVE A REPLY

More in Business
ΑΔΜΗΕ
Παραιτήθηκαν οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ μετά το σκάνδαλο με τους «χρυσούς» μισθούς – Επιστρέφουν τα χρήματα

Την παραίτησή τους υπέβαλαν οι επικεφαλής της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ μετά το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε με τους «χρυσούς» μισθούς εν...

Close