Πήτερ Λιβανός GasLog
Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Partners

Μετά την είδηση ότι η ναυτιλιακή GasLog Partners – της οποίας επικεφαλής είναι ο εφοπλιστής Πήτερ Λιβανός – αποφάσισε να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά 3.750.000 κοινών ονομαστικών μετοχών, η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε την Τρίτη 24/1 με ποια τιμή θα γίνει η διάθεσή τους στο επενδυτικό κοινό.

Πήτερ Λιβανός

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε πως οι νέες κοινές μετοχές που θα εκδοθούν πρόκειται να διατεθούν στην τιμή των 20,50 δολαρίων/τεμάχιο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα έχουν την option, εντός ενός χρονικού περιθωρίου διάρκειας 30 ημερών, να προχωρήσουν στην εξαγορά επιπλέον 562.500 κοινών μετοχών της GasLog Partners.

Εάν εξασκηθεί η option αγοράς των πρόσθετων τεμαχίων, τότε θα εισρεύσουν στα ταμεία της ναυτιλιακής επιπλέον 11,5 εκατ. δολάρια από τα συνολικά έσοδα που αναμένονται από τη δημόσια προσφορά.

Η GasLog Partners ανακοίνωσε ότι τα έσοδα που θα προκύψουν – τα οποία υπολογίζεται να ανέλθουν συνολικά στο ποσό των 76,8 εκατ. δολαρίων – πρόκειται να διοχετευτούν στη χρηματοδότηση «γενικών εταιρικών σκοπών», οι οποίοι μπορεί να περιλαμβάνουν πιθανές εξαγορές μεταχειρισμένων πλοίων, αποπληρωμή χρέους, κεφαλαιουχικές δαπάνες, ή ακόμη και κεφάλαιο κίνησης.

Ωστόσο, για την ώρα, η εταιρεία εκτιμά ότι η πρώτη χρηματοδότηση θα αφορά πιθανές εξαγορές από τη μητρική GasLog Ltd.

Πήτερ Λιβανός GasLog Partners
Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) “GasLog Seattle” της GasLog Partners είναι χωρητικότητας 155.000-cbm και κατασκευής του έτους 2013

Όπως εξήγησε η διοίκηση της ναυτιλιακής της οποίας ηγείται ο κ. Λιβανός, η Citigroup θα αναλάβει ως ο μοναδικός ανάδοχος της δημόσιας προσφοράς, κρατώντας το βιβλίο προσφορών.

Σημειώνεται ότι στα μέσα Νοεμβρίου o αναλυτής της Stifel, Benjamin Nolan, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της GasLog Partners, δίνοντας σύσταση “buy” και θέτοντας τιμή-στόχο τα 24 δολάρια/τεμάχιο, με το σκεπτικό ότι η ναυτιλιακή βρίσκεται σε ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση σε σχέση με τις προοπτικές ανάπτυξης, δεδομένων των εξαγορών που έχει πραγματοποιήσει από τη μητρική της GasLog.

Μάλιστα, από τη στιγμή που η GasLog Partners έχει υπογράψει ναυλοσύμφωνα για 9 δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με τη Shell με τη συνολική τους αξία να κυμαίνεται στα 3 δισ. δολάρια, ο Ben Nolan υποστήριξε ότι «αναμένουμε οι μεταφορές της εταιρείας να σημειώσουν αύξηση τουλάχιστον κατά 10% σε ετήσια βάση για αρκετά χρόνια ακόμη».

Σημειώνεται ότι η μητρική εταιρεία έχει 13 δεξαμενόπλοια που μπορεί να πουλήσει στη θυγατρική GasLog Partners.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δημόσια προσφορά 3,75 εκατομμυρίων μετοχών της GasLog Partners

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά. Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Πίττας: Η Euroseas πούλησε για scrap το πλοίο που είχε αγοράσει πριν από ένα μήνα

SHARE
Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
Ο Ευριπίδης Κουτσοχρήστος έχει τελειώσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Στο mononews.gr γράφει θέματα ναυτιλιακά, επιχειρηματικά και κοινωνικά.

LEAVE A REPLY