Ενδιαφέρεστε για ένα από τα πλήρως ηλεκτρικά, μεγάλων αποστάσεων αυτοκίνητα; Σίγουρα μπορούν να προσφέρουν σημαντική βοήθεια, μακροπρόθεσμα, στην τσέπη σας, ενώ μπορείτε να υπερηφανεύεστε πως συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η «πικρή» αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα η λίστα των επιλογών σας είναι περιορισμένη. Στην πραγματικότητα μόνο τα οχήματα της Tesla, της πρωτοπόρου εταιρείας του Elon Musk, μπορούν να εγγυηθούν πως οι μπαταρίες τους μπορούν να αντέξουν περισσότερα από 200 μίλια (320 χιλιόμετρα) μέχρι την επόμενη φόρτιση.

Ωστόσο, τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα. Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης ανακαλύπτουν σιγά σιγά την «γοητεία» των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Από την Audi έως τη Mercedes-Benz και από τη Volvo έως την Aston Martin, οι ευρωπαίοι «κολοσσοί» ετοιμάζονται να ρίξουν στην αγορά, μέχρι το 2020 μια σειρά από ενδιαφέροντα νέα μοντέλα.

Ας δούμε τα πιο ενδιαφέροντα από αυτά.

Η Audi θα παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό SUV το 2018. Το νέο της αυτοκίνητο θα βασίζεται πάνω στο πρωτότυπο e-tron quattro που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.