• Big Story

    Σαββίδης vs Δαυίδ: Επίθεση κατά μέτωπο του Ιβάν για τη Σουρωτή Α.Ε.

    ΔΟΛ.


    Η μάχη για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρίας Σουρωτή θα είναι, όπως φαίνεται, μεγάλη. Μετά την προσπάθεια του Αναστάση Δαυίδ να καθησυχάσει τους μετόχους της Σουρωτή ΑΕ και να τους πείσει ότι αν αγοράσει τις μετοχές τους ο όμιλος Coca Cola HBC θα στηρίξει και θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ιστορικού ελληνικού brand, ο Ιβάν Σαββίδης περνά στην αντεπίθεση βρίσκοντας σύμμαχο στην εταιρία First Athens Corporate Finance.

    Το fund, που είχε εξαρχής δείξει ενδιαφέρον συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της Σουρωτή Α.Ε. ανακοίνωσε την πρόθεση του να δώσει το ποσοστό που κατέχει στην εταιρία στον όμιλο του Ιβάν Σαββίδη.

    Στην ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής:

    “Η First Athens Corporate Finance αποσύρει το επενδυτικό της ενδιαφέρον για την εταιρεία «ΣΟΥΡΩΤΗ».

    Η αναζήτηση κατάλληλου στρατηγικού επενδυτή που θα διασφαλίσει την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας «ΣΟΥΡΩΤΗ», επιδεικνύοντας σεβασμό στους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία, αποτέλεσε πρωταρχικό στόχο της First Athens Corporate Finance.

    Ο επενδυτικός μας οίκος, έπειτα από εκτενή ανάλυση του συνόλου των δεδομένων που διαμορφώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, αποσύρει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση επιπλέον μετοχών της εταιρείας «ΣΟΥΡΩΤΗ» και αποφάσισε να μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών, που ήδη κατέχει στην εταιρεία, στον επιχειρηματικό όμιλο του Ιβάν Σαββίδη, αξιολογώντας θετικά το επενδυτικό του πλάνο για την εταιρεία «ΣΟΥΡΩΤΗ» όσο και για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Θέρμης.”

    Υπενθυμίζεται ότι η First Athens Corporate Finance συμμετείχε στον πρόσφατο πλειστηριασμό του 15% των μετοχών της Σουρωτής προσφέροντας τίμημα 0,66 ευρώ ανά μετοχή, χαμηλότερο από το 0,71 ευρώ που προσέφερε η Coca Cola HBC Holdings BV, η οποία και απέκτησε το συγκεκριμένο ποσοστό. Ωστόσο, είχε από πριν συγκεντρώσει πακέτο μετοχών της εταιρίας, το οποίο και μεταβιβάζει στον Ιβάν Σαββίδη.

    Το fund, πριν τον πλειστηριασμό, είχε συγκεντρώσει ένα ορισμένο πακέτο μετοχών της Σουρωτής, το οποίο μεταβιβάζει στον επιχειρηματικό όμιλο του Ιβάν Σαββίδη.

    Σημειώνεται ότι η Coca-Cola HBC Holdings B.V. προσφέρει σε όλους ανεξαιρέτως τους μετόχους της Σουρωτή Α.Ε. 1 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, με σκοπό την αύξηση του ποσοστού της στην εταιρεία. Η προσφορά αποτιμά τη Σουρωτή Α.Ε. σε 15,6 εκατ. ευρώ.

    Από την άλλη πλευρά,  σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλομέτοχος και Πρόεδρος του ΠΑΟΚ αποφάσισε να εμπλακεί στην υπόθεση της Σουρωτής μετά από εκκλήσεις των εργαζομένων και των μικρομετόχων της εταιρείας ενώ αναμένεται να προxωρήσει στην εξυγίανση της επιχείρησης, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η μεγάλη αντεπίθεση του Αναστάση Δαυίδ της 3Ε: Η Σουρωτή είναι δυνατό brand name και θα συνεχίσει την λειτουργία της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαράδεκτο: Η ΟΣΥΠΑ εναντίον της Fraport που θέλει να φτιάξει τα ελληνικά αεροδρόμια

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 



    ΣΧΟΛΙΑ