• Πολιτική

    Επίθεση στην Αυγή από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων


    Αντιμέτωπη με έρευνα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων βρίσκεται η εφημερίδα-κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή», λόγω της δημοσιοποίησης του ονόματος και των προσωπικών e-mails δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας που φέρεται να εμπλέκεται σε «ροζ» σκάνδαλο, μία κίνηση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πολιτικούς και δικαστικούς, οι οποίοι έκαναν λόγο για απόπειρα εκβιασμού της Δικαιοσύνης (συνδέοντας το επίμαχο δημοσίευμα με τις διασκέψεις της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες), αλλά ακόμα και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που καταδίκασαν το δημοσίευμα αυτό.

    aygh

    «Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανώτατου δικαστικού λειτουργού του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της αποφάσισε να κινήσει τη διαδικασία εξέτασης τυχόν παραβίασης της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την Αυγή, που και σήμερα, μετά την απόφαση του ΣτΕ που κήρυξε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά, συνεχίζει τις επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης.

    avgi simerino

    Σημειώνεται ότι οι υπεύθυνοι της εφημερίδας, απαντώντας στη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το επίμαχο δημοσίευμα, διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους, υποστηρίζοντας πως η Αυγή δεν στάθηκε στις «ροζ» λεπτομέρειες της υπόθεσης, ούτε τις αναπαρήγαγε, αλλά ήταν «δημοσιογραφικό καθήκον» να αναφερθεί στην έρευνα.

    «Οι θύτες υποκρίνονται τα θύματα! Οι εκπρόσωποι του χρεοκοπημένου συστήματος διαπλοκής επιτίθενται σε κυβέρνηση και Αυγή, με απώτερο στόχο τη χειραγώγηση του ΣτΕ και τον νόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών», υποστήριζε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, στοχοποιώντας συγκεκριμένους δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους: «Οι συνήθεις δημοσιογράφοι του ΔΟΛίου συγκροτήματος, αυθεντικοί εκπρόσωποι του κίτρινου Τύπου, όπως ο Θ. Αναστασιάδης, διακεκριμένοι ηθικολόγοι, όπως ο Θ. Πάγκαλος, τομεάρχες “πολιτισμού”, όπως ο κ. Χειμωνάς, και το κόμμα των απανταχού “Παραιτηθείτε”, η Ν.Δ., επιδόθηκαν σε πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας, σε μια προσπάθεια να κρύψουν τον πόλεμο που διεξάγεται εναντίον της Δικαιοσύνης και θεσμών όπως το ΕΣΡ, γενικότερα».

    Αξίζει να σημειωθεί εξάλλου ότι το πώς διέρρευσαν τα mail από την προσωπική αλληλογραφία του ανώτατου δικαστικού του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Την έρευνα διεξάγει ο κ. Σπύρος Παππάς, ύστερα από εντολή του διευθύνοντος την Εισαγγελία κ. Ηλία Ζαγοραίου για κατεπείγουσα  αυτοπρόσωπη προκαταρκτική έρευνα. Πηγές διευκρινίζουν ότι η διερεύνηση δεν αφορά σε καμία περίπτωση το περιεχόμενο των μηνυμάτων, για το οποίο άλλωστε έχει διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, παρά μόνον το πως διέρρευσαν τα mail.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λαζόπουλος: Επίθεση στο ΣτΕ. Σαπίλα στην δικαιοσύνη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεφάντωμα στο twitter με καλεσμένη την ξεγυμνωμένη κυβέρνηση

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 



    ΣΧΟΛΙΑ