• LIFE&STYLE

    Gene Wilder: O εραστής της Γυναικάρας με τα Κόκκινα “έφυγε” στα 83 του

    • NewsRoom


    Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών άφησε ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός Gene Wilder, ταλαιπωρημένος από επιπλοκές που συνδέονται με τη νόσο Αλτσχάιμερ, στο σπίτι του στο Stamford. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας από την οικογένειά του.

    statment

    Ο ανιψιός του κωμικού ηθοποιού στην δήλωσή του τόνισε, “κατανοούμε όλες τις συναισθηματικές και σωματικές προκλήσεις που φέρνει αυτή η κατάσταση. Eμείς ήμασταν από τους τυχερούς αυτής της ασθένειας, σε αντίθεση με τόσες πολλές περιπτώσεις. O Gene ποτέ δεν έχασε την ικανότητά του να αναγνωρίζει αυτούς που ήταν κοντά του!”

    Ο ανιψιός του ένιωσε την ανάγκη να δικαιολογήσει την θέση της οικογένειας που είχε αποκρύψει την ασθένεια του διάσημου ηθοποιού γράφοντας πως “Η απόφαση να περιμένουμε μέχρι αυτή τη στιγμή για να αποκαλυφθεί η κατάστασή του δεν ήταν από ματαιοδοξία, περισσότερο το κάναμε για τα αμέτρητα μικρά παιδιά που χαμογελούσαν ή τον αποκαλούσαν “Willy Wonka” με χαρά όταν τον αντίκριζαν, να εκτεθούν σε έναν ενήλικα με ασθένεια προκαλώντας τους απογοήτευση. Ο Gene δεν μπορούσε να αντέξει στην ιδέα κάτι τέτοιου.

    wilder9-large_trans++-PSyyIpYuv3hhTxnBm0pRo9OoCA7EGA_6NgNaeYr5Yc

    Ο αγαπημένος ηθοποιός μικρών και μεγάλων διαγνώστηκε το 1989 με νόσο του Hodgkin, ένα είδος λεμφώματος, δηλαδή καρκίνο που προέρχεται από λεμφοκύτταρα.

    wili

    O Ζερόμ Ζίλμπερμαν γνωστός ως Gene Wilder γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1933 στο Μιλγουόκι της Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ. Η  καριέρα του στο χώρο του θεάματος ξεκίνησε το 1962, με την τηλεοπτική σειρά “Armstrong Circle Theatre”. Στην συνέχεια πήρε τον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο το 1967 στην ταινία “Bonnie and Clyde”.

    Ο πρώτος σημαντικός ρόλος του ήταν ως “Leopold Bloom” στην ταινία “The Producers” το 1968, για τον οποίο μάλιστα κέρδισε υποψηφιότητα για ‘Οσκαρ στην κατηγορία “Best Supporting Actor”. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που συνεργάστηκε  με το συγγραφέα και σκηνοθέτη Μελ Μπρουκς και ακολούθησαν πολλές άλλες επιτυχημένες συνεργασίες όπως το “Blazing Saddles” και το “Young Frankenstein”.

    Συμμετείχε ακόμη στην ταινία του Γούντι ‘Αλεν «Όσα θέλατε να μάθετε για το σεξ και φοβάστε να ρωτήσετε», καθώς επίσης και στο «Γουϊλι Γουόνκα και το εργοστάσιο της σοκολάτας».

    47894139_Willy_Wonka-large_trans++u97izp7Iuxauf2FzlVPId7RLx-eo5CbeUuvJog10Yi0

    Μετά από πολλές επαγγελματικές επιτυχίες στο θέατρο και τον κινηματογράφο το 1980 ήρθε ο ρόλος σταθμός στην καριέρα του και ως ηθοποιός αλλά και ως σκηνοθέτης, με την κωμωδία «Η γυναικάρα με τα κόκκινα» που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

    women in red

    THE WOMAN IN RED, Kelly LeBrock, Gene Wilder, 1984.
    THE WOMAN IN RED, Kelly LeBrock, Gene Wilder, 1984.

    th women in red

    Τα social media κάνουν λόγο για μεγάλη απώλεια, μιας σημαντικής κωμικής φιγούρας. Τo tweet του 90χρονου Μελ Μπρουκς για το αντίο στον αγαπημένο του φίλο και συνεργάτη είναι το πιο χαρακτηριστικό από τον θρήνο του Hollywood:«Τζιν Γουάιλντερ ένα από τα πραγματικά μεγάλα ταλέντα της εποχής μας. Ήταν ευλογία κάθε φιλμ που κάναμε με την μαγεία του και ήταν ευλογία για μένα η φιλία του»

    mel brooks

     

    Τα τελευταία χρόνια ο Gene Wilder πoυ κατάφερε με το ιδιόρρυθμο χιούμορ του, να ζεστάνει τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων, αποσύρθηκε από το χώρο του θεάματος και ασχολήθηκε και με την λογοτεχνία. Ο ίδιος έγραψε δύο βιβλία, ένα αυτοβιογραφικό με τίτλο «Φίλα με σαν ξένος» και ένα μυθιστόρημα «Η γυναίκα που δεν ήθελε».

    gene wilder jessica hill ap final

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/otan-beyonce-esose-mpachalo-ton-fetinon-mtv-music-awards-vma/70120

     



    ΣΧΟΛΙΑ