• Business

    Κων. Αγγελόπουλος: Πιστοποίηση Green Award για το Aegean Marathon

    Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος


    Με το πιστοποιητικό Green Award, που πιστοποιεί την ποιότητα την ασφάλεια και τα στάνταρ περιβαλλοντικής προστασίας πλοίων, τιμήθηκε το χωρητικότητας 159.000 dwt Aegean Marathon της Arcadia Shipmanagement, συμφερόντων Κων. Αγγελόπουλου.

    Πρόκειται για το πρώτο από μία σειρά έξι νεότευκτων τάνκερ suezmax της Arcadia, το οποίο η εταιρεία παρέλαβε τον περασμένο Μάιο και αμέσως υπέβαλε αίτημα πιστοποίησης με Green Award, την οποία και απέσπασε μετά από έλεγχο με υψηλή βαθμολογία και χωρίς να εντοπιστεί κάποιο εύρημα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η πιστοποίηση Green Award ξεπερνά τον τυπικό έλεγχο που γίνεται συνήθως στα πλοία, και επεκτείνεται σε μία ευρεία γκάμα δεδομένων, όπως είναι ο εξοπλισμός του πλοίου, οι εκπομπές ρύπων, ο ανθρώπινος παράγοντας, το management και η υλοποίηση των βέλτιστων πρακτικών. Πρόκειται για μία πιστοποίηση που αποτελεί προνόμιο των κορυφαίων πλοίων και διαχειριστών πλοίων

    Ο εκτελεστικός διευθυντής της Green Award, Jan Fransen, συνεχάρη την Arcadia Shipmanagement για την επιτυχία της αυτή, χαρακτηρίζοντάς τη «μοναδική» περίπτωση. «Συμμετέχουν στο σχέδιο Green Awards με ολόκληρο τον στόλο τους εδώ και δώδεκα χρόνια. Η αφοσίωσή τους στο να διατηρηθούν καθαρές οι θάλασσες και στη φροντίδα για τους ανθρώπους είναι αξιοσημείωτη. Οι έλεγχοί μας στην Arcadia Shipmanagement δείχνουν διαχρονικά υψηλή ποιότητα και συνεχή βελτίωση. Σε αυτήν την περίοδο οικονομικής ύφεσης, είναι εξαιρετικό να βλέπουμε να παραδίδονται πλοία τόσο υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο Fransen.

    Η ναυτιλιακή Arcadia Shipmanagement ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1998 από τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο και διαθέτει σήμερα έναν στόλο 14 (μαζί με το Aegean Marathon) δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου aframax και τύπου suezmax. Ο στόχος της εταιρείας από την αρχή της ίδρυσής της είναι «οι ασφαλείς μεταφορές παγκοσμίως ταυτόχρονα με σεβασμό στο περιβάλλον».

    Παράλληλα, τα περισσότερα πλοία της ναυτιλιακής φέρουν την ελληνική σημαία, γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία που δίνει η Arcadia στην παράδοση της ελληνόκτητης ναυτιλίας και της καθιέρωσής της σε διεθνές επίπεδο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς ο Αναστάσης Δαυίδ της 3Ε συνεχίζει την μάχη ενάντια στο Σαββίδη.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Wells Fargo: Αυτές είναι οι προβλέψεις μας για Τσάκο και Φράγκου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 



    ΣΧΟΛΙΑ